Siirry suoraan sisältöön

Robotiikka ja tekoäly – Johdatus aiheeseen.

Tietokirja kaikille robotiikasta ja tekoälystä kiinnostuneille, sopii myös niin alan opiskelijalle kuin koululaisellekin!

Kirjan kansikuva.

Robotiikka ja tekoäly – Johdatus aiheeseen -tietokirja on julkaistu tammikuussa 2022. Kirja antaa lukijalle taustasta riippumatta peruskäsityksen robotiikasta ja tekoälystä, jotka ovat vahvasti läsnä yhteiskunnassamme tuotannossa, arjessa, kaupassa tietoverkoissa ja kommunikaatiossa.

Robotiikka ja tekoäly kirjassa käsitellään robotiikan historiaa, teollisuusrobotteja, palvelu- ja ohjelmistorobotiikkaa. Tekoälyn osalta pureudutaan älykkyyteen, tekoälyn historiaan, koneoppimiseen, neuroverkkoihin ja robotteihin tekoälyn alustana. Edelleen kirjassa valotetaan robotiikan ja tekoälyn tulevaisuuden näkymiä. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saada perusymmärryksen robotiikasta ja tehoälystä taustasta ja tarpeesta riippumatta. Kirja sopii erinomaisesti oppikirjaksi aihealueen johdanto- ja peruskursseille toisenasteen ja korkea-asteen oppilaitoksiin ja kouluihin. 

Kirjan kirjoittaja FM Pasi Hänninen (s. 1980) on työskennellyt Jyväskylän yliopiston suosittujen robotiikka- ja tekoälyaiheisten opintojaksojen opettajana. Hänninen on tullut tunnetuksi robotiikkaan ja tekoälyyn liittyvän opetustyön lisäksi myös tutkimustyönsä kautta ja hänellä onkin useita kirjallisia julkaisuja. Hänninen on pyrkinyt popularisoimaan robotiikkaan ja tekoälyyn liittyviä ilmiöitä ja tekemään niistä helposti lähestyttävämpiä. Hännisen tutkimuksen erityisenä painopisteenä on ollut robotiikan hyödyntäminen sosiaali- ja terveydenhoidon tukena esimerkiksi hoitotyössä, mutta tutkimuskohteena on ollut myös robotiikan hyödyntäminen peruskoulun opetuksessa.

ISBN 978-952-7394-12-0 (Tammertekniikka), 351 sivua

Kirjan voit tilata mm. seuraavista kirjakaupoista:

Suomalainen kirjakauppa Akateeminen kirjakauppa Prisma Adlibris Booky CDON.com Kansallinen kirjakauppa AMK-Kustannus Oy:n verkkokauppa

Kirjan löytää myös monista kirjastoista ympäri Suomen.

”Ostin kirjan tutustuakseni aiheeseen, koska en siitä paljon tiennyt. Yllätyin kuinka helppolukuinen kirja on: se sopi myös minulle, jolla ei ammatillista taustaa alalta ole. Sopii siis hyvin kaikille kuten kirjan takakannessa näytetään lupaavan. Kertoi monipuolisesti ja laajasti robotiikasta ja tekoälystä.” (ILOINEN LUKIJA)